Kétféle felbontású kijelzővel és fejlesztett vízállósággal érkezhet az Xperia Z4 - Magazin

Hihető, de egyelőre nem megerősített információk szerint a japán multimédiás vállalat kétfajta felbontású kijelzőt szerelhet majd az idén piacra kerülő csúcstelefonjába, az Xperia Z4-be, és vélhetően a vízállóság terén is érni fogja egy-két ígéretes fejlesztés a szóban forgó Távol-keleti masinát. 

A multimédia és telekommunikáció egyik etalonjának számító Sony az ePrice nevezetű tajvani forrás szerint régiótól függően két különböző felbontású panellel fogja felvértezni az idén bemutatásra kerülő zászlóshajóját, az Xperia Z4-et.
Ugyan az információk valóságtartalmát egyelőre sem a Sony, sem más forrás teljességében nem igazolta, nagyon úgy tűnhet, hogy a 2015-ös év első félévébe pozícionált aktuálisan legújabb Xperia csúcsmodell változattól függően Full HD, vagy annál majdnem kétszer nagyobb, QHD felbontású kijelzőpanelt fog kapni. A képernyő méretét mindkét esetben 5.2 colosra tervezték, így vélhetően a két típus külső megjelenésre teljes mértékben ugyanolyan lesz.
Az említett forrás szerint a kisebbnek számító Full HD-s variáns világszerte, míg a nagyobb QHD-s csak Amerika határain belül lesz elérhető a boltokban. Hogy ez mennyire jelent majd problémát a telefon megvásárlását illetően, egyelőre kérdéses, de az bizonyos, hogy az emberi szem már nem igazán tud ilyen kicsi képátlóknál számottevő különbséget felfedezni az adott pixelsűrűségek között, így nem valószínű, hogy valaki csak emiatt pártolna el az új Sony csúcstelefon mellől.


Az ePrice azt is valószínűnek tartja, hogy a japánok felfejlesztett vízállósági képességekkel is fel fogják ruházni az új zászlóshajójukat (egy hajót illik is), azaz vélhetően már minden csatlakozót és bemenetet külön ajtó fog elválasztani a külvilágtól, hogy maximális védelmet kapjanak a belső áramkörök. Azt, hogy ez pontosan milyen szintű IP-védelmet fog jelenti, egyelőre nem lehet még tudni.
Azt viszont már szinte biztosra vehetjük, hogy az Xperia flotta legújabb anyahajója a Qualcomm gondozásában készült Snapdragon chipsetek 810-es verzióját fogja megkapni, ami egy 64-bites architektúrájú, négymagos központi egységet jelent. Emellé minden bizonnyal egy Adreno 430-as GPU fog kerülni, a RAM mérete pedig egészen impozáns 4 gigabájtos lehet. Háttértárból egy 32 gigabájtos modul fog a rendelkezésünkre állni, amit valószínűleg ugyanúgy lehet majd külső kártyával bővíteni, mint a széria korábbi modelljeinél.
Az új telefon támogatni fogja a Cat.6 LTE/4G szabványt, így akár 300 Mbps maximális letöltési sebességet is tud biztosítani a felhasználóknak.

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz