Hajlékony kijelzős telefonok - Magazin

A mobilgyártók folyamatosan fejlesztéseket végeznek annak értekében, hogy mi a vásárlók az ő termékeiket válasszuk és minél elégedettebbek legyünk a végeredménnyel, amelyért akár százezreket is kiadunk.

Az innovatív változások érintették már az akumlátorok élettartamát, a kamera megapixelét, a kijelző méretét. Kellett egy új látványos változtatás melyet két gyártó forradalmasít. A piacon megjelentek a hajlított kijelzős telefonok, melyet a Samsung és az LG hódított meg szinte egyszerre. Az LG G flex egy olyan telefon hogy ha bárhol előkerül, mindenki azonnal meg akarja kicsit nyomkodni, egyszerűen azért, mert ilyet még nem láttunk. Impozáns, egyedi, érdekes megjelenésű telefon.

A kijelző 6 hüvelykes, 720 x 1080 pixel felbontású OLED.. A 160,5 mm hosszú, 81,6 mm széles, 8,7 mm vastag, műanyag borítású készülék meglehetősen nagy – még az olyan phabletekhez képest is, mint a dél-koreai gyártó másik csúcskészüléke, a G2 vagy a Samsung Galaxy Note 3.Az LG szerint a hajlított kijelző jobban illeszkedik az arcunkhoz, és így kényelmesebbé teszi a telefonálást, jobb videónézési élményt garantál és kevésbé tükröződik, mint a hasonló méretű telefonok. Szenzációsan új élmény lehet ahogy az ember arcára fekszik és a kialakításának köszönhetően a  napsütésben is nagyon jól látni a kijelző minden pontját. Az LG a legkülönfélébb extrákkal, funkciókkal és beállítási lehetőségekkel ruházta fel a készüléket. Megtalálható benne az infravörös „varázsszemtől” az arckövetőn át a különféle egy, két vagy három ujjal előhozható multitasking-megoldásokig minden, amiről a készülék tervezői azt gondolták, hogy imponálhat az elkötelezett mobilfanok számára. Versenytársa ebben a kategórában a Samsungtól a Galaxy Round. A legszembetűnőbb különbség, hogy amíg az LG a G Flex a szélesebbik oldalára merőlegesen hajlított, addig a Samsung a rövidebb oldalon tette mindezt. Round kijelzője már a hajlítást nem is nézve is igazán impozáns. A felbontása 1080 x 1920 pixel, mérete 5.7 inches (~386 ppi) típusát tekintve SUPER Flexibile AMOLED. A képe tűéles és színgazdag de a Samsungnál ez nem is újdonság.

 

A Samsung további újdonsága a Note 4 Edge, mely minden lélegzetet elállít. A készülék egyediségét az adja, hogy a kijelzője nem csak az előlapot, hanem részben a telefon jobboldalát is beborítja. A 160 pixel magas felületen rengeteg információ jeleníthető meg, ami például akkor is látszik, ha a telefon csukott tokban van, ezenkívül pedig extra beállítási lehetőségek jelennek meg rajta például többek közt fényképezőgép módban. A 160 extra pixel miatt a kijelző felbontása 2560x1600 pixel, ami a maga nemében mindenképpen új rekordnak számít. A kétoldalú kijelző API-ját a Samsung a külsős fejlesztők rendelkezésére bocsátja, így a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. A spéci kijelzőt leszámítva egyébként nagyjából ugyanazt tudja a Galaxy Note Edge, mint a Galaxy Note 4. A kijelzőnek persze csak az egyik oldalra hajlik le, szóval mi a helyzet a balkezesekkel?

 

Nos, az Edge beállításai között kiválasztható, hogy a készüléket fejjel lefele tartva a tartalmak a balkezes használathoz igazodjanak, persze ilyenkor a kezelőgombok felülre kerülnek, így érdemes a helyettesítésükre szolgáló lebegő ikonokat bekapcsolni. .A beszédhangszórót és a mikrofont azonban még a koreai gyártó sem tudja szoftveresen megcserélni.

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz