Luxus telefonok - Magazin

A következőkben nem arra fektetném a hangsúlyt, hogy egyes gyártók telefonjai milyen belső memóriával ill. kapacitással, belső felszereltséggel rendelkeznek, hanem sokkal inkább a gyártásuk során felhasznált különleges anyagokra. Ugyan is ez a tényező is komolyan befolyásolja a piaci árukat.

A fogyasztói társadalmunkban fellelhető az igény, hogy valami egyedi valami különleges termék kerüljön a birtokunkba. Viszont egyes társadalmi rétegek számára a tömeggyártásból kikerülő okos telefonok nem kielégítőek.  Pontosan ezt a nagyon vékony réteget célozza meg az a három gyártó, amelyeket most szeretnék kiemelni. A Vertu korábban  a Nokiához tartozott; a cég már akkor is luxustelefonokat gyártott, de a Nokia a saját operációs rendszerét, a Symbiant részesítette előnyben. A Vertu vezérigazgatója, Perry Oosting a BBC-nek elmondta, hogy ezúttal azért döntöttek az Android mellett, mert az elterjedtebb a Windows alapú telefonoknál. Oosting fontosnak tartja, hogy az általuk gyártott eszközöket más rendszerekbe is integrálni lehessen; bár a Windows Phone sikeres jövő elé nézhet, még mindig kevésbé népszerű, mint a mobil operációs rendszerek piacának 60 százalékát lefedő Android.

 

A Vertu által gyártott telefonok burkolatában zafír is megtalálható. Az Aston Martin nemcsak autóban, hanem elektronikában is érdekelt a kanadai luxustelefon-gyártó Mobiado-val együttműködésben tervezik az új közös mobilukat. A telefongyártó egyébként előszeretettel díszíti gyémántokkal és kristályokkal a termékeit, sőt, némelyiken mechanikus órát is találunk Kifejezetten nők számára is terveztek luxus telefont, még pedig a Savelli Geneve telefonokat. Ennek az  ára 9-18 ezer dollár között mozog. A telefonokat az teszi igazán különlegessé, hogy a 11 gyönyörű modellből álló "Jardin Secret" kollekciót arany, kerámia, aligátorbőr, zafírüveg vagy gyémántdíszítéssel gazdagították a külső borítást.

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz