Visszaállhat az egyéves ciklusra a Sony - Magazin

A Sony mobilos üzletágán bekövetkezett több, részben negatív változás miatt az eddig megszokott féléves ciklusról egyévesre válthat vissza a japán multimédiás szupercég – ami viszont azt is jelenti, hogy az Xperia Z4 bemutatására még eléggé sokat kell mindenkinek várnia.

Míg a legtöbb gyártó epekedve várja az idei MWC-t, és rendre külön sajtóeseménnyel készülnek, a Sony idén előreláthatólag nem fogja nagydobra verni a dolgot. A Mobile World Congress az egyik legnagyobb és legjelentősebb nemzetközi telekommunikációs rendezvény, nem csoda hát, hogy az éppen aktuális zászlóshajókról sorra ezen az eseményen rántják le a leplet a különböző, ebben érdekelt gyártók.


Idén fog többek között az MWC-n bemutatkozni a Samsung Galaxy S6 és S6 Edge, de a kisebbik dél-koreai gyártó gondozásában készített G4, vagy a tajvaniak legújabb üdvöskéje, a HTC One M9 is minden bizonnyal megmutatja majd a bájait ezen a rangos eseményen.
A Sony azonban idén, több okra visszavezethetően, egy kicsit lelép a gázpedálról, sőt, inkább azt mondhatnánk, hogy egyúttal bizonyos mértékben a fékpedálra is ráhasal, a szóbeszédek szerint ugyanis nemhogy az Xperia Z4 nem kerül bemutatásra, de még külön sajtórendezvényt sem tartanak a kíváncsi érdeklődőknek.


A Sony mobilos üzletága jelentős veszteséget könyvelt el a tavalyi év végén, s ezért, valamint nyilván más okok miatt is úgy néz ki, hogy az eddig megszokott fél éves ciklusról egyévesre állnak vissza a japánok – azaz míg pár éve már sorra fél éve jönnek ki a legújabb Sony-féle csúcsmobilok és zászlóshajók, innentől kezdve ez a tendencia egy éves időtartamra fog változni, ami többek között azt is maga után vonja, hogy a Z4 nem fél, hanem egy évvel a Z3 bemutatása után fog hivatalosan is a piacra kerülni.
Hogy ez a ciklusváltás mennyiben baj, azt nehéz megítélni. A legtöbb gyártónak esze ágában sem lenne félévente új, legfelső szegmensbe pozícionált készüléket a felhasználók kezébe adni, mert egyszerűen felesleges. 5-6 hónap kevés idő ahhoz, hogy érdemi technikai újításokat lehessen megalkotni és az adott eszközbe beleépíteni, amit kiválóan példáz a Sony Xperia Z2 és Z3 között fellelhető különbségek „megléte”, azaz inkább hogy azok hiánya, hisz a két telefon között gyakorlatilag semmilyen szignifikáns különbség nincs. Ennek ellenére induláskor az Xperia Z3 árcímkéje majdhogy’ 100 ezer forinttal vastagabbra volt húzva, mint a Z2-é, így ár / érték viszonylatban egy borzasztó ajánlatnak számított.

Visszatérve az Xperia Z4 megjelenésére, hivatalos információk sajnálatos módon mindezidáig nem láttak még napvilágot, ugyanúgy, ahogy hivatalos árakról sem érkezett egyelőre jelentés – ezekre még mindenképpen várnunk kell egy kicsit, ám az előzetes találgatásokra alapozva feltétlenül érdemes is!

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz