Caterpillar B25

Meglepetések helyett

  • Összes gyári tartozék
  • Európai piacra szánt modell
  • Magyar menü
  • Kártyafüggetlen
  • Budapesten ingyenes kiszállítás

 


Tedd a kosaradba és vidd

Raktáron
Kosárba rakom Megrendelem azonnal

Legfontosabb jellemzők

  • 2" TFT kijelző
  • 2 Mp kamera
  • Zseblámpa funkció

B25

A Caterpillar B25 a szebb strapabíró telefonok közé tartozik. Nyilván a vastag gumiborítás és az átlagosnál legalább kétszer vastagabb kialakítás rögtön felismerhetővé teszi. A márkanév mellé olyan apróbb formai érdekességek tartoznak, mint az előlap alján lévő, méhsejt mintázatú rész, illetve a „lánctalp hatású” oldalsó részek, amik egyébként nagyon jó fogást is adnak neki. A minőségben nem igazán kötöttek kompromisszumot, rendkívül masszív az egész, jó anyagok, igazi „tömb” hatása van, elsőre is elhisszük, hogy sokat kibír. A szélső gumiborítás egyfajta peremként is funkcionál, így elöl és hátul erre fekszik fel. Külön érdemes megemlíteni az igen masszív, dupla fémcsavarral rögzített hátlapot, illetve a kijelzőre kívülről rácsavarozott, vastag üveglapot. Egyedül az USB-t fedő gumifedél nem illeszkedik teljesen jól, ám ez nem befolyásolja az ellenálló képességeit. Hogy mennyire ellenálló?

 

Az előlapon szinte eltűnik a nem túl nagy, egész pontosan 2 hüvelykes TFT kijelző. Felbontása QVGA, a színek száma 262 ezer, ám ezeknél sokkal érdekesebb a csavarokkal rögzített üveg védőlap, aminek vastagsága nem hagy kétséget afelől, hogy karcolás vagy kisebb ütések meg se kottyannak neki. Maga a képernyő egyébként is jó mélyen ül, viszont nem emiatt, de nem épp acélos a betekintési szöge, gyorsan torzulnak és inverzbe váltanak a színek. Napfényben olvasható marad, de csak ha nem közvetlenül a kijelzőbe érkezik a fény. Egy szinttel lejjebb a gombok következnek, amik elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen tudjuk használni őket. Itt viszont a megvilágítás nem sikerült túl jól, gyenge és elég egyenetlen is. Hátul az akkufedél vonzza a szemet, egyrészt itt is a vastagsága dominál, meg ott van a dupla fémcsavar, ami a rögzítést biztosítja. A gumi borításba egy fémbetétet tettek, amire a Caterpillar logója került. A felső részbe találjuk a kamerát, mellette a zseblámpaként is üzemelő LED-et és a kihangosítót. Utóbbi hangereje hozza a kötelezőt, tehát elég jól tud ordítani, a minősége viszont csak csöngésre és telefonbeszélgetésekre megfelelő. Oldalt a vastag gumiborításba is rejtettek néhány dolgot, kivéve az alsó és felső részt, mert ezek üresek. Jobbra találjuk a zseblámpa billentyűjét, melyet hosszan nyomva kapcsoljuk be a fényt. Sajnos csak bekapcsolt telefonnál és csak a főképernyőnél működik (lezárt billentyűvel is megy). Baloldalt szintén van egy gomb, ezzel a kamerát tudjuk indítani, míg középtájékon egy masszív gumifedél mögött microUSB foglalatra lelünk.

A hátlapon lévő kamera 2 megapixeles és ez most tényleg valódi érték. Autofókusz nincs, LED fény viszont van, bár zseblámpának inkább hasznosabb. Néhány extra beállítást is találunk, úgy mint expozíció, fehéregyensúly, felbontás, minőség, időzítő és néhány effektus. Csodára persze nem szabad számítani, bár ezt sajnos nem tudom prezentálni, ugyanis valamilyen okból kifolyólag, a beállítások ellenére a fotóknak nyoma sem volt a memóriakártyán. Utólag arra tudok csak gondolni, hogy az exponáláskor nem menti el automatikusan a képeket, hanem azt nekünk kell egy újabb billentyűlenyomással jóváhagyni. Azt így látatlanban is elmondhatom, hogy a fotók minősége biztosan nem sok vizet zavar, már a kijelzőn, sőt a kissé akadozó keresőben is látszott, ez nem lesz fotós bajnok. Ahogy az már kiderült, a B25 nem csupán strapabíró, hanem még dual SIM-es is egyben. A két kártya egyforma kiszolgálásban részesül, mindkettő négysávos GSM modullal működik. Ennek megfelelően legfeljebb csak EDGE átvitelt használhatunk. Az e-mailekhez ez még akár elég is, böngészni viszont biztosan nem fogunk.

Letölthető dokumentumok

B25

Hasonló termékek

Caterpillar

B25

22 000 HUF (27% ÁFÁVAL)
Raktáron
Részletek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz