Samsung Gear S2 R720 dark grey

Meglepetések helyett

  • Összes gyári tartozék
  • Európai piacra szánt modell
  • Magyar menü
  • Kártyafüggetlen
  • Budapesten ingyenes kiszállítás

 


Utoljára ismert árak*:

12 hónap garanciával: 63 000 HUF
(27% ÁFÁVAL)
24 hónap garanciával: 67 000 HUF
(27% ÁFÁVAL)

Jelenleg nincs raktáron.
(A termékre előrendelést veszünk fel.Kérjük hívja telefonszámaink bármelyikét!)
*Az itt feltüntetett árak a készlet utolsó darabjainak forgalmazásakor voltak érvényben.

Legfontosabb jellemzők

  • Dual-Core-os 1Ghz-es processzor
  • 4GB belső memória
  • 512MB RAM

Gear S2 R720 dark grey

Külső

Egy okosóra tervezésekor az első és legfontosabb feladat annak eldöntése, hogy a sportos vagy az elegáns vonalat szeretné-e képviselni a gyártó az adott termékkel; a Samsung ezen a kérdésen elegánsan lépett túl, mivel a Gear S2-t rögtön kétféle (valójában háromféle) verzióban is piacra dobta. Sportos és elegáns változatokban. .

A Samsung Gear S2 többféle színben és többféle szíjjal is elérhető, így mindenki olyan órát legóz össze magának, amilyet csak szeretne. 

A Gear S2 kerek számlapos, de ez ma már kevésbé számít érdekesnek, rengeteg a hasonló kütyü a piacon. Annál inkább érdekes viszont a kijelzőt körbeölelő gyűrű, amelyet mindkét irányban lehet forgatni. Szintén különleges a dupla gombos kialakítás: mind az Android Wear mind az Apple Watch egyetlen gombra támaszkodik csupán. Röviden megnyomva a felső gomb a vissza, az alsó pedig általában a Home funkciót látja el. Előbbi persze gesztussal, mégpedig egy fentről lefelé irányuló simítással is helyettesíthető.

Az óra hátlapján a pulzusmérő az egyetlen említésre érdemes dolog – meg az, ez az egyetlen említésre érdemes dolog. Általában ide szoktak kerülni ugyanis a töltő tüskéi is, a Samsung azonban a Gear S2-nél a vezeték nélküli töltésre voksolt. Ez különösebb előnyt és hátrányt sem jelent a konkurensek mágneses-bölcsős megoldásaihoz képest: egyrészt a Gear S2-t is mágnes tartja a megfelelő pozícióban, másrészt a töltés semmivel sem kisebb macera így. Harmadrészt pedig ez is egy olyan töltő, amit magunkkal kell vinni, ha az órát nem otthon szeretnénk feltölteni.

A Gear S2 könnyű és kicsi, 42,3×49,8×11,4 mm-es méretéhez 47 grammos tömeg társul. Ez persze a bluetoothos modell, a 3G-s változat picit nagyobb és nehezebb is. De cserébe nemcsak mobilkommunikációs egységet, hanem GPS-t is tartalmaz. Illetve van még egy Gear S2 Classic verzió is, amely szabványos, 20 mm-es fülmérettel készül. Szerintünk egyébként ez a legjobb választás, a mobil adaptert feleslegesnek érezzük, a Gear 2S-sel pedig az volt a bajunk, hogy a szíj tartója túlságosan is lefelé néz, emiatt nagyobb csuklón szerintünk nem a legkényelmesebb viselet.

Hardver

Egy óránál a számítási teljesítmény kevésbé fontos, a gyártók inkább a jó üzemidőre koncentrálnak. Így tett a Samsung is, ezért a Gear S2-be a saját fejlesztésű Exynos 3250-es került (ez kétmagos egyébként). 512 MB RAM és 4 GB-os belső tárhely került az SoC mellé, utóbbira akár fájlokat is másolhatunk. A bluetoothos változaton hangszóró nincsen, mivel ezzel a verzióval telefonálni nem lehet. Mikrofont viszont ez a modell is kapott, hiszen az S Voice-hoz ehhez mindenképpen szükség van. A hangszóró hiánya miatt az értesítéseket hangjelzés nem kíséri, csak rezgés – ami nyilván nem is baj, hiszen a csuklón lévő óránál ez elég. A Bluetooth 4.1 mellett még egy n-es WiFi és NFC is figyelnek a borítás alatt. Hátul a pulzusmérő figyel, a számlap alatt pedig gyorsulásmérőt, fénymérőt, giroszkópot, barométert is elrejtettek.

A kijelző elé Gorilla Glass üveglap került, amely a szokásosnál vastagabb – ez abból a szempontból jó, hogy a törésnek elvileg kisebb a veszélye, a karcállóságot viszont ez a tény nem befolyásolja. Sajnos azonban a vastagságnak van egy hátránya, mégpedig az, hogy a kijelző maga így túlságosan mélyen ül. A Gear S2 eleve kisebb, mint a konkurensek termékei, de ez a „csőhatás” erre, ha lehet, még jobban rájátszik. Az 1,2 colos kijelzővel amúgy más gond nincsen, a Super AMOLED színei szépek, a betekintési szögek is jók, a 360×360 pixeles felbontás pedig 302-es PPI-t ad (bár PPI tekintetében a Huawei Watch és a Moto 360 is jobb). Egy QHD-s kijelző után azért a kép egy kicsit pixelesnek tűnik, de ezen gyorsan túl lehet lendülni. Gondunk a fényerővel sem volt.

Üzemidő

Az óra méretéből adódóan nem számítottunk túlságosan hosszú üzemidőre, és nem is kaptunk ilyet: a Gear S2 250 mAh-s áramforrása alapesetben (WiFi bekapcsolva, kijelző pedig csak karmozgásra éled fel) két napot bír ki, aki viszont nagyon sokat nyüstöli az órát nap közben, vagy bekapcsolja a folyamatos ébrenlétet, annak a napi töltés valószínűleg nem lesz elkerülhető. A 3G-s változattal kapcsolatban nincsenek tapasztalataink, de szinte biztos, hogy az a típus minden este töltőért kiált, annak ellenére, hogy nagyobb, 300 mAh-s az akkuja.

Letölthető dokumentumok

Hasonló termékek

Sony

Xperia M5 E5633 dual black

72 500 HUF (27% ÁFÁVAL)
Raktáron
Részletek

Samsung

J510FN J5 (2016) white

54 350 HUF (27% ÁFÁVAL)
Raktáron
Részletek
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz